• Home
 •   Program Asociatie AFPICE 2018 – 2019, trim I si II

  Program Asociatie AFPICE 2018 – 2019, trim I si II

INFORMARE

                                           

In 2018 AFPICE a organizat in China 4 expozitii, dupa cum urmeaza:

 1. Crossborder Zhengzhou Seminar – aprilie 2018. La acest seminar, organizat de AFPICE, au participat 8 firme din Romania. AFPICE a asigurat cazarea gratuita si trei mese pe zi gratis. La eveniment au participat cca 800 de firme din China si din strainatate.
 2. Expo Oil Equipment and Oil Products – Dongying, provincia Shandong, septembrie 2018.

AFPICE a organizat Pavilionul National al Romaniei, cu 8 standuri. Pe langa firmele participante din domeniu, au participat si AFPICE, cat si Ministerul Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat – MMACA si Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor din Romania – ANEIR. La acest eveniment AFPICE a asigurat cazarea gratuita pentru participanti pe perioada Expo, stand gratuit, trei mese pe zi gratis si transferul Beijig – Dongying – Beijing gratuit. In cadrul Expo, AFPICE a participat si la cea de a treia Conferinta a Petrolului pe One Belt One Road, program promovat de Excelenta Sa, Dl. Xi Jingping, Presedintele Republicii Populare Chineze.

 1. Expo Agro. Food and Beverages – Langfang, provincia Hebei, septembrie 2018.

La aceasta Expo AFPICE a organizat Pavilionul National al Romaniei, cu 8 firme. Pe langa firmele participante, in special din domeniul vinului (Dealu Mare, Urlati, Domeniile Anastasia, Domeniile Panciu) au participat producatori de ciocolata, cat si AFPICE cu stand propriu, si Ministerul Mediului de Afaceri, Comert si Antreprenoriat – MMACA si Asociatia Nationala a Exportatorilor si Importatorilor  din Romania – ANEIR. La acest Epo AFPICE a asigurat cazarea gratuita pe perioada Expo, stand gratuit, trei mese pe zi gratis si preluarea Beijing – Langfang – Beijing gratis.

 1. Expo 21st Century One Belt One Road Dongguan – Canton 25 – 28 oct. 2018. AFPICE a organizat Pavilionul National al Romaniei cu 42 de standuri! Au participat 36 de firme si organizatii, printre care AFPICE, MMACA, ANEIR, Centrul de afaceri Romania – China, Institutul Cultural Roman – Beijing, Domeniile Dealu Mare, MI Wine Romania, Crama Ceptura, Senator Wines Odobesti, Domeniile Anastasia, AMBAR Fashio (creator de moda), Uzinsider Techno, Lizar Group, Hexa Concept – exportator de miere, Tavel Solutions, Agma Travel, Oilfest Timisoara, Run Fast, LGA Expert, Audifon Medical, Institutul Universitar C-tin Brancusi, FDRR, AAF Architecture, Michelle Cosmetics, Delta Gas, Art Group, etc.

Va prezentam in cele ce urmeaza activitatile AFPICE in 2018/2019, activitati la care va asteptam sa participati. In cazul in care doriti sa participati la unul din evenimente / una din delegatii, va rog sa imi comunicati opinia Dvs. pe adresele de mail – mihai.andritoiu@afpice.eu  sau mihaiandritoiu@yahoo.com 

Multumesc!

 1. Activitati in Romania:
 1. Remeber China – Dongguan 2018 si Budapesta – 16+1 2017. AFPICE va organiza in luna decembrie o intalnire neprotocolara, la un restaurant din Bucuresti, impreuna cu cei care au fost la Budapesta (16+1 Summit China – Europa Centrala si de Est – 2017) si cu cei care au fost la cele 4 Expo organizate de AFPICE  in China in 2018. Vor fi prezenti, ca invitati, reprezentanti ai Ambasadei Coreei de Nord – Republica Populara Democrata Coreeana in Romania, precum si membri ai comunitatii de afaceri iraniene din Romania, care vor prezenta mediul de afaceri din cele doua tari, avand in vedere Programul AFPICE pe 2019. Vom bea un pahar impreuna si ne vom aminti cu placere de delegatiile facute impreuna. Va voi anunta in timp util data (cel mai probabil joi 6 Decembrie)  si locatia. Rog confirmati in principiu pana in 25 nov.
 2. Adunarea Generala AFPICE – marti 11 decembrie 2018. Asupra datei si locatiei va vom anunta in timp util. Participa toti membri inscrisi, cu drept de vot. Rog confirmati in principiu pana in 25 nov.
 3. Seminar cu Hong Kong Trade Promotion Bureau si Hong Kong Invest. Se va tine in 04 decembrie 2018 la Timisoara. Participa Mihai Andritoiu, Cristina Andritoiu, Angelo Constantinescu, Merisanu Sicilia, Mihai Borceanu din cadrul AFPICE. Va asteptam si pe voi! Durata = 1 zi. Pentru transport va rog sa va adresati d-lui Angelo Constantinescu – 0749 111 169. Fara confirmare.
 4. Conferinta TCM (Traditional Chinese Medicine) – trim. 1 2019. Vor participa oficiali chinezi si medici chinezi de medicina traditionala. Vor participa si oficiali din partea guvernului Romaniei. Locul si data exacta va vor fi comunicate in timp util. Din informatiile primite pana la aceasta data vor participa, din partea chineza, cca 10 – 12 persoane, inclusiv oficialitati din domeniul sanatatii. Rog confirmati in principiu pana in 15 decembrie.
 5. Seminar materiale de constructii – Editia nr 2. Dupa Seminarele organizate in 2018, ale caror rezultate pot fi vazute pe afpice.eu si pe pagina de Facebook a Asociatiei, organizam, in trim. 2 (iunie) din 2019 editia a II-a a acestui seminar. Vor participa cca 70 – 80 firme chineze, sub egida CCCME China, EACHAM China, CCPIT Tianjin China, CCPIT Dongguan China, CCPIT Dongying China. Din parte romana Seminarul va fi organizat de AFPICE – www.afpice.eu , in cooperare cu ANEIR – Romania – www.aneir.ro , Patronatul Societatilor din Constructii din Romania – PSC – www.psc.ro , ARACO – www.araco.ro , Camera bilaterala Bulgaria – Romania si Consulatul onorific al Bulgariei in Romania – www.consulatploiesti.ro Participarea este gratuita. Programul cuprinde prezentari, B2B, masa de pranz. Va rog sa ma anuntati asupra optiunii Dvs. de participare. Repet, nu implica costuri de eveniment pentru Dvs.! Data exacta a evenimentului va fi anuntata in timp util! Rog confirmati in principiu pana in 15 februarie.
 6. Intalnire cu CCCME China (China Chamber of Commerce for Mechanical and Electrotechnical Products), Camera cu care AFPICE are Acord semnat. Data = trim – 2 din 2019. Evenimentul va cuprinde prezentare parte chineza, prezentari firme romanesti, masa de pranz gratuita. Evenimentul este fara taxa de participare. Confirmare ulterioara.
 7. Intalnire cu reprezentanti ai Camerei de Comert si Industrie Alimentara din China, CFNA – trim. 2 din 2019. Idem ca la pct. 6. Eveniment fara taxa de participare. Confirmare ulterioara.
 8. Intalnire cu EACHAM China (Europe-America-China Chamber of Commerce), cu care AFPICE are Acord semnat. Idem ca la pct. 6 si 7. Eveniment fara taxa de participare. Confirmare ulterioara.
 9. Pe masura ce vom organiza si alte evenimente, va vom informa in timp util.
 10. Va rog sa imi precizati la care dintre aceste evenimente doriti sa participati, la datele mentionate.

           

 1. Evenimente in strainatate:
 1. Conferinta organizata la Universitatea Xinhua despre arhitectura romaneasca, de la Constantin Brancoveanu la arhitectura moderna din Romania. Participa Excelenta Sa dl. Bazil Constantinescu, Ambasadorul Romaniei in R.P.Chineza. Prezinta dr. arh. Stefan Firimita, profesor asociat la NCUT University Beijing si drd arh. Anamaria Andritoiu, conferentiar la NCUT University Beijing. Evenimentul este co-organizat de: Xinhua University Beijing, una din primele 10 universitati din lume si prima din China, NCUT University Beijing, China Academy of Science (cea mai prestigioasa organizatie din China), Universitatea de Arhitectura Ion Mincu Bucuresti si AFPICE. Evenimentul va fi mediatizat de CCTV si Radio China International. Confirmari ulterioare pt. intrarea in sala. Nu este necesara taxa!
 2. Expo Agro Beijing ianuarie 2019. AFPICE asigura gratuit 6 standuri a 9 mp., in total 54 mp. Pana in prezent au confirmat participarea: Domeniile Dealu Mare, Domeniile Anastasia, Domeniile Panciu, Domeniile Schwab Wine Satu Mare. Patru firme plus AFPICE. Mai este disponibil 1 stand. Standurile sunt gratuite. Cazarea se plateste de fiecare participant. Confirmare pana in 30 noiembrie.
 3. Eveniment cultural si economic Zhengzhou (12 milioane locuitori), provincia Henan. Evenimentul este co-organizat de AFPICE si Ministerul Culturii – Institutul Cutural Roman din Beijing din partea romana, precum si de Guvernul local Zhengzhou, din partea chineza. Amanunte despre eveniment – ulterior.
 4. Delegatie Vietnam + Cambodgia – trim. 1 din 2019. Eveniment organizat de AFPICE in cooperare cu Consulatul onorific al Regatului Cambodgia in Romania – Consul onorific dl. Mihai Andritoiu,  MAE Cambodgia si Ambasada Romaniei in Republica Socialista Vietnam si Regatul Cambodgiei,  Ambasador Excelenta Sa Dl. Valeriu Arteni. Se vor organiza intalniri la Hanoi, Phnom Pehn, precum si vizite la Angkor Wat si Ha Long Bay. Domenii de interes – export vin, export produse alimentare, societati de turism, import materii prime textile, import pietre pretioase, import peste si fructe de mare. Confirmare pana in 15 ianuarie.
 5. Delegatie Cuba – trilaterala Cuba – China – Romania – trim. 3 din 2019. Prin grija MAE China si MAE Cuba, punem la dispozitie lista societatilor din Cuba care importa materii prime alimentare, vin, alcool, produse panificatie, etc. Aceste societati au relatii de lunga durata cu China, de unde importa astfel de produse. Importul de astfel de produse se face centralizat in Cuba, in special pentru sectorul Horeca. In anii anteriori au importat si din Romania. Un alt domeniu de mare interes, la ora actuala in Cuba, este domeniul de real estate, pentru dezvoltari imobiliare. Delegatia este organizata de AFPICE, in cooperare cu MAE Cuba (MINREX), Ministerul Comertului Exterior din Cuba (MINCEX) si cu Ambasada Cubei la Bucuresti – Excelenta Sa Dl. Ambasador Roberto Cesar Hamilton Magano. Confirmare pana in 15 iunie.
 6. Delegatie India – Bhutan. Trim 3 2019. Intalniri cu oameni de afaceri la New Delhi si Mumbai (Bombay). Vizita Taj Mahal, Bhutan, etc. Delegatie facuta in cooperare cu ANEIR si MMACA, prin Consilierul Economic al Ambasadei Romaniei la New Delhi. Nota: Numarul de persoane care intra in Bhutan este limitat anual, cf. legii din aceasta tara. Firma de travel AGMA Travel, membra AFPICE, prin dl. Angelo Constantinescu – Vicepresedinte AFPICE, are aprobare de intrare in Bhutan. Confirmare pana in 15 iunie.
 7. Delegatie in Iran trim. 3 sau 4 – 2019 – intalniri cu reprezentanti ai mediului de afaceri din Iran si oficiali ai guvernului din Iran. Deplasarea va fi combinata si cu un program de vizitare obiective turistice. Confirmare pana in 15 februarie.
 8. Participarea la Targul de bunuri de larg consum – Phenian – Republica Populara Democrata Coreeana – Coreea de Nord! Trim. 2 din 2019 (mai). Chiar daca la ora actuala exista embargoul ONU (care nu se refera la produse alimentare!), participarea la un targ in Coreea de Nord este permisa, pentru asezarea bazelor relationale pentru perioada urmatoare, cand embargoul va fi ridicat, ca urmare a Acordului dintre Donald Trump si Kim Jong Un. In acest sens AFPICE, impreuna cu Asociatia de Cooperare Economica Romania – Coreea de Nord, Presedinte dl. Bogdan Orleanu, Vicepresedinte dl. Mihai Andritoiu, va propune participarea la acest targ la Phenian. Beneficiem de sprijinul Ambasadei RPDC la Bucuresti, prin Excelenta Sa Dl. Ri Pyong Du – Ambasador al RPDC la Bucuresti. Confirmare pana in 15 ianuarie! (Nu februarie)!
 9. Delegatie in Israel – cu intalniri la Tel Aviv, Haifa si Ierusalim (cu Camerele de Comert), precum si cu Camera de Comert Bethleem, in zona Autoritatii Nationale Palestiniene – ANP. 4 din 2019. Confirmare pana in 15 iunie
 10. Delegatie la Expo 21st Century One Belt One Road Dongguan 2019 – oct. 2019, cuplat cu Hong Kong si Macao. Expozitie cu profil general. AFPICE a organizat Pavilionul Romaniei in 2018, cu 42 de standuri. Confirmare pana la 15 iunie 2019.
 11. City break Budapesta – organizat cu cei care au fost la Summit 16+1 si cu cei care au fost la Expo China in 2018. Confirmare la AG AFPICE din noiembrie 2018.
 12. Delegatiile organizate de AFPICE in China (altele decat cele mentionate) vor fi anuntate intr-un mail separat.

Va rog sa imi transmiteti optiunile sau opiniile  Dvs. pentru participarea la evenimentele descrise mai sus.

Imi va face o deosebita placere sa va am alturi de mine in aceste delegatii/calatorii.

Cu stima,

Mihai Andritoiu

Presedinte AFPICE

0726 111 702

mihai.andritoiu@afpice.eu

mihaiandritoiu@yahoo.com