• Home
  • MEMBRI FONDATORI

MEMBRI FONDATORI

Membrii fondatori – sunt persoane fizice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul societăţii civile, iniţiatori şi întemeietori ai ASOCIAŢIA CHINA ROMANIA PENTRU PROMOVAREA COMERTULUI INTERNATIONAL SI ECONOMIEI, care au contribuit moral şi material la înfiinţarea acesteia şi la constituirea patrimoniului social, reprezentând Grupul de Iniţiativă, semnatari ai Actului Constitutiv şi al Statutului, cu dreptul de a ocupa funcţii în conducere, începând cu data constituirii.

Membrii fondatori au aceleaşi drepturi şi îndatoriri cu toate categoriile de membri ai ASOCIAŢIA CHINA ROMANIA PENTRU PROMOVAREA COMERTULUI INTERNATIONAL SI ECONOMIEI.

MIHAI ANDRIȚOIU - PREȘEDINTE

Dl. Mihai Andritoiu este absolvent al Facultatii de Comert Exterior. A lucrat in diferite intreprinderi si ministere – MICM, MIET si Ministerul Comertului Exterior – MCECEI. A lucrat la post in strainatate in Iraq, Egipt si China, in cadrul Ambasadei de la Beijing. A fost Country Manager pentru General Electric din 2000 pana in 2008, pentru divizia de Power Controls. In 2008 a fost ales Vicepresedinte al Camerei de Comert si Industrie Bucuresti, fiind reales in aceasta functie in 2012 si 2016. Din 2018 este si presedinte AFPICE. Vorbește fluent trei limbi străine: engleză, franceză și spaniolă. A studiat  de asemenea rusă și germană. 

CRISTINA ANDRIȚOIU - MEMBRU FONDATOR

D-na Cristina Andritoiu a absolvit Facultatea de Filologie, Engleza-Germana. A lucrat la agentia nationala de stiri – AGERPRES, pe agentiile Associated Press, France Presse, DPA, Xinhua si Reuters. Din 2012 este reprezentanta CCIB la Beijing, locuind si lucrand in Ambasada Romaniei din China. Vorbește fluent engleză, franceză, spaniolă și germană.

TEODOR DOROBANȚU - SECRETAR GENERAL

Dl. Teodor Dorobantu a lucrat  intreaga sa cariera in cadrul diferitelor sectoare ale MAE. A fost Consul la Beijing, Consul General la Shanghai, Consul la Tripoli – Libia, Consul la Budapesta, Consul si Consul General la Belgrad si Novi Sad. Este decorat de Presedintele Emil Constantinescu pentru Merite Deosebite in Promovarea Politicii Externe a Romaniei. Vorbește fluent limba engleză.