• Home
  • MEMBRI DE ONOARE

MEMBRI DE ONOARE

Membrii de onoare – sunt personalităţi sau cetăţeni cu merite deosebite în activitatea societăţii civile care sprijină realizarea scopurilor şi obiectivelor, având contribuţii semnificative din punct de vedere financiar sau moral la realizarea activităţilor propuse. Propunerea pentru obţinerea titlului de membru de onoare va fi făcută cu consimţământul persoanelor în cauză, de către membrii fondatori şi Consiliul Director al ASOCIAŢIEI CHINA ROMANIA PENTRU PROMOVAREA COMERTULUI INTERNATIONAL SI ECONOMIEI, iar această calitatea se atribuie în urma hotărârii Adunării Generale.

Constantin Dumitru - Presedinte Director General la revista Top Business si realizator TV

Presedinte Director general – revista Top Business si realizator TV. 

Dl. Constantin Dumitru este unul dintre cei mai reprezentativi comentatori ai peisajului economic al Romaniei.

Constantin Raileanu - General de brigada

Domnul Constantin Raileanu este ex. reprezentant al Armatei romane la Pentagon – 4 ani, si la sediul Nato Bruxelles – 4 ani.

Marinescu Antonio - colonel (r.)

– colonel (r.), fost atașat al apărării, militar, aero și naval în Republica Populară Chineză, Republica Coreea și Republica Socialistă Vietnam

Dan Stoichitoiu - Presedinte de Onoare SRAC

Dl. Dan Stoichitoiu, doctor inginer, a lucrat initial la IAMSAT Bucuresti. Ulterior a fost Secretar de Stat, seful Metrologiei din Romania si Ministrul Calitatii din Romania. Este fondatorul SRAC, cea mai celebra organizatie de atestare a calitatii din Romania, membra a organizatiilor de profil din Germania, Anglia si multe alte tari. www.srac.ro

Dumitru Stanculescu - Profesor Universitar Doctor in medicina

Profesor Universitar Doctor in medicina Dumitru Stanculescu, cel mai mare specialist in ortopedie din medicina romana. Fost Sef al Sectiei  de Oropedie al Spitalului Clinic Universitar. Creator de generatii intregi de medici specialisti in ortopedie.

Ioan Avram - ex Ministru al Constructiilor de Masini, Viceprim-Ministru al Guvernului.

Dl. Ioan Avram – Ex. Ministru al Constructiilor de Masini – 30 de ani, Viceprim-Ministru al Guvernului.

Liu Zheng Henry - Ex. Diplomat Reublica Populară Chineză în Canada

În prezent este Președintele unei firme de consultanță privind relațiile bilaterale dintre România și Republica Populară Chineză, firmă specializată în promovarea comerțului și economiei.

A condus numeroase delegații din Republica Populară Chineză în România. 

Marian Mizdrea - Radio Romania International

Dl. Marian a studiat limba și civilizația chineză în China. A lucrat pentru Radio Beijing, secțiunea de limbă română. A fost traducător oficial pentru Shanghai Expo pentru pavilionul oficial român. Lucrează acum pentru Radio România Internațional – secțiunea chineză. Vorbește fluent în limba chineză și engleză. 

mizdrea@yahoo.com

Marius Catalin Cata-Chitiga - Fost capitan al echipei de volei a României

Fost capitan al echipei de volei Dinamo Bucuresti, cat si al echipei nationale de volei a Romaniei. Multiplu campion national (Dinamo Bucuresti), castigator al Cupei Cupelor in Europa (Dinamo Bucuresti), castigator al Cupei Campionilor Europeni (Dinamo Bucuresti). Laureat cu medalia de bronz la Jocurile Olimpice 1980 – Moscova, cu echipa nationala a Romaniei.
In prezent Comisar Sef in Ministerul Administratiei si Internelor. Comentator la Eurosport.

Mihai Ionescu – Presedinte Executiv ANEIR

Dl. Mihai Ionescu a fost sef de promotie al Facultații de Comert Exterior – ASE. 

Doctor în Economie, a lucrat in Comertul Exterior si in presa. Este presedinte fondator al Consiliului de Export al Romaniei, organism mixt, guvernamental si privat, care se ocupa, inclusiv dpdv financiar, de promovarea activitatii de comert exterior al Romaniei. In indelunga sa activitate, a ramas intotdeauna co-presedinte al Consiliului de Export, din partea membrilor privati.

mihai.ionescu@aneir.ro aneir@aneir.ro

ROSEN RUSEV - Consul Onorific - Consulatul Onorific al Republicii Bulgaria la Ploiești

Antreprenor cu o experiență vastă în afacerile de o parte și de alta a Dunării, lucru care l-a propulsat la un complet alt nivel, în calitatea de Consul Onorific al Republicii Bulgaria  în România – Ploiești. Militeză constant pentru o bună colaborare între România – Bulgaria – China. 

www.consulatploiesti.eu

Tiberiu Andrioaiei - Secretar General - PATRONATUL SOCIETĂȚILOR DIN CONSTRUCȚII

Dl. Tiberiu a fost director general al Policolor SA, cea mai mare companie din România pentru coloranți. 

Acum este Secretar General al Patronatului Societatilor din Constructii din România, membru al Consiliului de Export al României. De asemenea, lucrează îndeaproape cu personalul U.E din Bruxelles, unde organizația sa are un birou permanent. El a participat la Expoziția One Road One Belt din Dongguan, Guangdong în 2017.

psc.ro